Mnogima je pomoglo: Evo kako da i vi imate lepu i sjajnu kosu!

Glicerin čini vašu kosu mekšom i zdravijom

Poznato je da se glicerin od davnina koristi u kozmetičkoj industriji, te važi za jedan od najpopularniji sastojak u preparatima za lepotu i negu.


Glicerin je gusta tečnost bez boje i mirisa, a dobija se iz prirodnih masti i ulja. On je sastavni deo lipida kako biljnog tako i životinjskog porekla, te se proizvodi ekstrakcijom iz njihovih tkiva.
Veoma je koristan za kosu jer povećava njenu elastičnost, čini je mekšom, te pospešuje i ubrzava rast.

Nemojte zaobilaziti glicerin za negu kose

Mnogi stručnjaci preporučuju glicerin za negu kose. Ako konačno želite da imate mekšu i sjajniju kosu, dovoljno je da prilikom pranja dodate u šampon koju kap glicerina i opererte na uobičajen način.
Takođe, pomešajte vodu i glicerin, sipajte u plastičnu posudu sa prskalicom i nanesite na vlasište. Osim toga, možete čist glicerin dobro umasirati pre pranja, ostaviti malo da odstoji, a potom redovno isprati kosu. Ukoliko ste od onih koji koriste peglu za kosu i figaro, glicerin će sprečiti isušivanje i pucanje vrhova jer vlasi čini elastičnijim i povećava njihovu vlažnost. Glicerin obnavlja oštećene vlasi i slepljuje ispucale krajeve.

Glicerin rešava problem peruti

Glicerin pomaže i protiv peruti jer umiruje suvu kožu glave koja se peruta. Dovoljno je utrljati biljni glicerin u vlasište i ostaviti da deluje, ne treba ispirati. Za rešavanje ovog problema pogodan je i glicerinski sapun koji se ne preporučuje osobama koje imaju normalnu ili masnu kosu.

Pakovanje za suvu kosu

Napravite sami pakovanje za suvu i ispucalu kosu, a evo i kako. U posudi pomešajte malo balzama za kosu, sok od aloje, glicerin i esencijalna ulja lavande i ruzmarina, yatim sipajte u posudu, dobro zatvorite i čuvajte u frižideru. Pripremljeno pakovanje koristite dva do tri puta nedeljno tako što ćete na opranu kosu utrljati mešavinu i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a potom dobro isprati kosu.

Napomena:
Glicerin ne bi trebalo koristiti ukoliko se nalazite negde gde je ekstremno suvo vreme, jer može da privuče vlagu iz vlasi kose. Ovo može učiniti vašu kosu još suvljom.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар