Napravite same preparate za negu oštećene kovrdžave kose!

Koliko je pivo zaista efikasno za kosu?

Da li ste znale da pivo ima neviđeno lekovito i estetsko dejstvo za kovrdžavu kosu. Budući da sadrži slad i hmelj koji su bogati proteinima, pivo je veoma blagotvorno za oporavak ispucalih vlasi. Osim toga, poboljšava volumen. Takođe, maltoza i saharin pružaju kosi vrhunski sjaj i jačinu.


A koliko je pivo dobro za kosu?

Ovaj napitak izuzetno je bogat vitaminom B koji blagotvorno deluje na kosu. Pročitajte u nastavku teksta nekoliko načina kako možete koristiti ovaj napitak za lepu i zdravu kosu.

Operite kosu sa pivom

Potrebno je da pomešate 30 ml destilovane vode sa 30ml piva, a potom dodate 2 kašike jabukovog sirćeta i 7 kapi esencijalnog ulja limuna. Zatim redovno operite kosu, a potom pripremljenu mešavinu dobro utrljajte na kosu i isperite mlakom vodom.

Napravte masku od piva

• Pomešajte 2dl piva sa 1 kašikom ulja jojobe. Pripremljenom maskom premažite krajeve, a zatim redovno isperite.
• U blender sipajte 2 dl piva, 1 kašiku ulja jojobe i 1 žumance pa dobro izmiksirajte. Pripremljenu smesu dobro utrljati u skalp, stavite kapu za tuširanje i ostaviti da odstoji 30 minuta, a potom redovno operite kosu.

Pivo idealno za kovrdžavu kosu

Vratite vašim loknama prirodan oblik i to vrlo jednostavno. Napravite masku od piva koja će takođe i nahraniti vašu kosu. Potrebno je da prokuvate 5 dl piva, ostavite da se prohladi, a zatim sipate na kosu i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Potom kosu dobro istrljajte peškirom i raščešljajte.

Možete napraviti i šampon od piva

U šerpu sipajte 2dl piva, te kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta (dok se zapremina ne smanji za pola). Zatim ostavite da se prohladi i sipajte u plastičnu bocu sa poklopcem. Pripremljenim šamponom perite kosu kao i sa redovnim.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар